top of page

Om oss

Bøler Sukkerkokeri ble grunnlagt i 2020 av Silje Linder-Finstad med et enkelt mål i tankene, å kombinere hennes to lidenskaper: søtmat og sanking. Slik kunne hun lage mat fra naturen og samtidig uttrykke fantasien, inspirert av naturen i omgivelsene på Bøler i Oslo.

På sukkerkokeriet lager vi naturlig godteri med råvarer fra naturen i Norge. De fleste ingrediensene er selvplukket i Oslo, både i byen og i marka. Vi lager godteri med sesongens smaker, fargelagt og smakssatt med plantefarger og råsaft. Godteriet vårt er vilt, naturlig, helt ekte, uten kunstige tilsetninger eller aromaer. Det er ferskvare og byr på en unik smaksopplevelse.

En godterifabrikk for alle

Bøler Sukkerkokeri lager godteri for barn i alle aldre, som liker gode og fantasirike smaker og farger. Bøler Sukkerkokeri er for de som liker praliner og mørk sjokolade, for de som er mest glad i en helt egen karamellstang som de ikke må dele, og for den som er ute etter annerledes godteri, som smaker av naturen.

Gleden over naturen, fargene den byr på, fruktene den bærer, og alt det gode en kan lage av sjokolade og sukker, forenes i Bøler Sukkerkokeri!

Naturlig og vilt godteri

Våre
    verdier

Alt er naturlig og ekte

Hver sesong er unik

Lokale funn og lokale smaker

Smaken av minner

Alt vi gjør på Bøler Sukkerkokeri gjøres for å sette i gang fantasien. Vi vil fremheve en spesiell smak, en lukt, noe visuelt, for å bringe frem gamle minner, og for å lage nye minner. Spenningen i magen på vei til tivoli, og så den overveldende lukten av popcorn og sukkerspinn. Følelsen av en myk skumpute som smaker av kirsebær, litt syrlig, men fremst myk og med akkurat passe motstand mot tennene. Sjokoladen som smelter på tunga, mens stadig nye smaksnyanser og kontraster mellom søtt og salt og syrlig utvikles i munnen. Vi vil at barn i alle aldre skal oppleve godteri som noe mer enn en søt overflod. Vi vil at dere skal spise godteri som en opplevelse!

Velkommen til Bøler Sukkerkokeri!

Våre produkter er laget med alle naturlige og rene ingredienser. Vi bruker ikke kunstige fargestoffer eller kunstige smaksstoffer. Vi streber etter å skaffe varer fra de beste produsentene. Vi bruker lokale tilvirkere og støtter opp om norske initiativer. Sjokoladen, sukkeret og kakaoen vi bruker kommer fra Fair Trade-produsenter og er produsert uten kunstige sprøytemidler.

Mange har mistet forholdet til sesongene. Appelsiner, epler og annen frukt er tilgjengelig året rundt, og er en moderne bekvemmelighet. Når vi kan burde vi allikevel sette pris på kompleksiteten og de spesielle smakene hver sesong gir en ingrediens. Det er de kalde og lyse nettene  som smaksetter blåbærene, eplene og plommene våre. Regnet gir liv, men kan også skylle vekk smak. Vær og naturens forutsetninger, ikke våre forutsetninger, bestemmer hvordan smakene formes. Det er en spennende prosess, og vi elsker å bruke sesongenes unike og ulike karakter i produktene vi lager. 

Vi er stolte av å bo på Bøler. Det er et samhold her, og en interesse for by og natur blant de som velger å bosette seg her. Vi er ikke bare glade i Bøler som samlingssted, vi er også lokale fôrbønder som leter etter muligheter i hager, langs veier, i grøftekanter og selvfølgelig i Østmarka.

Målet vårt er å gi folk muligheten til å oppleve ekte, lokale smaker, som finnes der en bor. Dette gjelder også andre steder, byer, langs kysten og i skogen, i byparken og på fjellet. Det viktige for oss er å sette det særegne, eller kanskje det som er felles for norsk natur, i fokus, og feire lokale smaker med godteri som medium.

bottom of page